Dramatisk EL-avansement

Av: Joakim Rødven 25.02.21

Sen scoring av Aubameyang sendte Arsenal videre i Europa League.

Arsenal fikk med seg et viktig "bortemål", selv om begge lag per definisjon spilte på utebane i forrige oppgjør. Den gangen ble kampen spilt i Roma.

I returoppgjøret ble kampen arrangert i Athen, der Arsenal var hjemmelag.

Og det så ut til at det skulle bli en opptur for Arsenal og Mikel Arteta, som ble vist hvor skapet skal stå i helgen da de tapte 1-0 mot ligaleder Man City.

Midtveis i den 1. omgangen var Pierre-Emerick Aubameyang i enden av en strøken stikkpasning av unggutten Bukayo Saka.

Arsenal-kapteinen fikk vippet ballen kontrollert over Helton Leite og etter en VAR-sjekk for offside kunne "vertene" med trygghet juble over kampens første scoring.

Ledelsen skulle derimot ikke var så veldig lenge, for drøye to og et halvt minutt før pause sendte Diogo Goncalves et nydelig frispark klin i vinkelen fra noen og tjue meters hold.

Da var Arsenals bortemål plutselig kansellert, og kampen var dermed helt åpen inn mot de siste 45 minuttene.

Rundt timen spilt på Georgios Karaiskakis ble Arsenal fullstendig tatt på senga da et langt oppspill fra Helton ble stusset videre av Dani Ceballos i retning Bernd Leno.

Det Ceballos ikke visste var at Rafa Silva hadde lurt seg inn bak ryggen hans og snappet ballen dermed opp ballen. Alene med Leno gjorde midtbanespilleren ingen feil; 2-1 (3-2 sammenlagt) til Benfica og nå måtte Arsenal score to for å karre seg videre til neste runde.

Det ville ikke Kieran Tierney ha noe av, og med en kanonkule av en avslutning hamret skotten inn 2-2 (3-3 sammenlagt) bare noen få minutter seinere.

Da var det nytt giv å spore hos Arsenal - nå var de bare én scoring unna å avansere til 8-delsfinalen.

Og hvem andre enn selveste kapteinen skulle være den avgjørende brikken?

Tre minutter før full tid var Saka nok en gang servitør og med et nydelig innlegg med innoverskru gikk i en fin bane mot bakerste stolpe.

Der stakk Auba frem en bestemt panne og stanget inn 3-2 (4-3 sammenlagt) for The Gunners.

I sluttminuttene tettet Arsenal igjen bakover og sørget for av avansementet ble sikret.

Så gjenstår det å se hvem Arsenal møter i neste runde. Det trekkes fredag 26. februar klokken 13.00 norsk tid.