To straffespark og et rødt kort, men ingen seiersherre på Wembley.

Det bruker som regel å smelle når Arsenal og Tottenham møtes til dyst. Arsenal kom fra en kjempeopptur mot Bournemouth, mens Tottenham kom inn i oppgjøret med to strake tap.

Arsenal hadde derfor et mentalt overtak i starten, og på banen var det også The Gunners som kom best i gang på Wembley.

Davinson Sanchez skulle bare heade et oppspill fra Arsenals backrekke, men colombianeren misset fullstendig og Alex Lacazette kunne spille blindt inn på Spurs' banehalvdel.

Der kom Aaron Ramsey på et stormløp og fikk løpe helt fritt mot målet til Hugo Lloris. Alene med sisteskansen gjorde waliseren ingen feil, driblet av franskmannen og satte inn 1-0 til gjestene.

Arsenal forsvarte seg godt til pause og holdt ledelsen til sidebyttet, mye takket være en solid dobbelredning av vår sisteskanse Bernd Leno!

Etter pausen fikk Lacazette en ny sjanse til å score, etter å ha misset en stor sjanse etter bare to minutter, men også denne gangen misset den vanligvis så sikre spissen.

Istedet ble det derfor om å gjøre å stenge bakover, men da kan man ikke gjøre ulovlige ting i eget felt.

Etter et frispark i det 72. spilleminutt ble Harry Kane dyttet i ryggen av backvikar Shkodran Mustafi og falt over ende inne i Arsenals 16-meter. Selv om Kane burde ha blitt avvinket for en offside, pekte dommer Anthony Taylor på 11-meteren.

Den sjansen tok England-spissen godt vare på; 1-1.

Det blåste liv i en ellers jevn kamp, for da begynte temperaturen å stige – som også gjenspeilet seg i duellene.

Pierre-Emerick Aubameyang ble byttet inn for å lete etter den avgjørende scoringen som Lacazette ikke klarte å leite fram, og den gabonske spissen fikk en eventyrlig mulighet til å bli matchvinner da Sanchez igjen var involvert i en svak situasjon og felte «Auba» i feltet. Straffe til Arsenal i siste ordinære spilleminutt!

Innbytteren ville ta straffen selv, men avslutningen ble altfor løs og Lloris reddet relativt enkelt - og returen ble klarert til hjørnespark.

Dramatikken var derimot ikke over ennå. Fire minutter inn i overtiden ble Lucas Torreira litt for heit i toppen og kastet seg inn i en duell med Danny Rose. Beinet ble godt plantet i leggen til Tottenham-spilleren, og Torreira fikk direkte rødt for forseelsen.

Det var det siste som skjedde, og lagene måtte bare konstatere at det ble et poeng til hvert av lagene. Det var egentlig et resultat ingen av lagene ville ha, for vinner Man Utd og Chelsea sine kamper ramler Arsenal helt ned på 6.-plass. For Spurs' del kan de andre lagene nå spise seg inn på dem i kampen om CL-kvalifisering.

Slik kampen utviklet seg er det nok Arsenal som vil være mest misfornøyde med å ikke ha fått med seg poengene, som hadde det hele i sin hule hånd minuttet før full tid.

Arsenal må uansett legge kampen fra seg ganske raskt, for allerede torsdag venter en viktig oppgave når Rennes kommer på besøk for å spille første av to 8-delsfinalekamper i Europa League.