Willock sendte Arsenal videre

Av: Joakim Rødven 05.01.19

Det ble en kontrollert cupseier på Bloomfield Road.

Med mye slitasje på en del spillere så Unai Emery sitt snitt til å slippe til friske bein da Arsenal tok turen til Blackpool og Bloomfield Road.

Defensivt derimot er det ikke mye å velge mellom så Emery gav fornyet tillit til Sokratis, Kolasinac og Lichtsteiner. Koscielny var også i startoppstillingen opprinnelig, men måtte gi fra seg plassen til Jenkinson under oppvarmingen.

Uansett hvem som stilte til dyst var det helt klart at dette var en kamp Arsenal skulle vinne.

Det ville også Joe Willock bidra til.

Ti minutter ut i oppgjøret fikk Arsenal et frispark i gunstig posisjon, og hvem andre enn Ramsey skulle ta det? Waliseren klemte til – ballen føyt i stolpen og spratt inn i feltet. Der stod unge Willock og nikket ballen rolig i målet til Mark Howard.

Hjemmelaget vart godt med i den første omgangen, og med litt mer tur kunne de fort ha notert seg for både én og to scoringer, men Cech sørget for at buret forble rent.

I stedet doblet Willock ledelsen til 2-0 da han kranglet inn ballen fra kloss hold drøye ti minutter før hvilen.

Etter pausen var det ingen som helst tvil om hvem som skulle gå videre.

Arsenal dominerte banespillet, men den berømte spikeren i kista kom i det 82. spilleminuttet da Alex Iwobi satte inn 3-0 for The Gunners.

Unai Emery og co kan derfor se frem til runde 4 av FA Cupen, som trekkes mandag kveld etter Liverpools oppgjør mot Wolverhampton.