Pangstart på 2019

Av: Joakim Rødven 01.01.19

Fulham ble tre nummer for små i kalenderårets aller første serierunde.

Med ydmykende 1-5 i sekken på Anfield var det et spørsmål om hvor hardt Arsenal skulle slå tilbake mot nedrykkstruede Fulham 1. nyttårsdag.

Likevel var det ikke en selvfølge at det skulle gå på skinner.

Pierre-Emerick Aubameyang misbrukte en god mulighet allerede etter halvannet minutt, og det kunne fort ha straffet seg.

Fulhams Ryan Sessegnon kom først mutters alene med Bernd Leno, før samme mann misset fullstendig på et strøkent innlegg fra gjestenes venstreside.

Arsenal slapp unna med skrekken begge gangene, og da kom Granit Xhaka til unnsetning.

Et godt angrep på venstresiden førte til at sveitseren plutselig stod alene foran målet til Sergio Rico, og etter å ha lagt ballen til rette tuppet midtbanespilleren inn en etterlengtet scoring for The Gunners.

Bare for andre gang denne sesongen gikk Arsenal til pause med en ledelse.

Den ledelsen ble betrygget drøye ti minutter ut i andre omgang. Lekkert Arsenal-fotball viste seg å være vanskelig å henge med på for Fulhams forsvar, og etter å ha blitt servert ballen av Sead Kolasinac avsluttet Alexandre Lacazette kontant forbi Rico.

Men siste ord i kampen var langt fra sagt. Innbytter Aboubakar Kamara sneik seg fri bak forsvaret og kunne enkelt plassere inn redusering - og skapte dermed ny spenning i kampen.

Unai Emery har hatt til vane å gjøre gode bytter. Det skulle også gjøre seg gjeldende i ettermiddag.

Under fem minutt etter at waliseren Aaron Ramsey entret banen noterte han seg allerede på scoringslisten. Et skudd fra Aubameyang smalt i stolpen, og på returen stod Ramsey på rett plass for å plukke opp kula. 3-1 og game over.

Ydmykelsen ble komplett når Aubameyang selv fikk nettkjenning, og sørget for at sluttresultatet stoppet på 4-1 over London-rivalen.

Arsenal er derfor tilbake på vinnersporet, og kryper seg innpå Chelsea og Tottenham på forholdsvid 4.- og 3.-plass.

Nå får Arsenal antatt beste en liten hvil etter et svært krevende kampprogram, og Unai Emery kan se frem til sin aller første FA Cupkamp på Bloomfield Road til helgen.

Forhåpentligvis kan et cupeventyr løfte stemningen i laget etter en tøff vinter.