Av: Joakim Rødven 28.04.19

Arsenal har spilt seg selv ut av topp fire med tre strake tap.

Crystal Palace, Wolverhapton og Leicester. I enhver Arsenal-supporters ører hører dette ut som ni relativt komfortable poeng. Realiteten er en annen.

Null. Er de harde fakta.

Etter å ha blitt sjokkert av London-rival Palace, attpåtil på eget gress, fulgte Arsenal opp med en enda svakere prestasjon på Molineux. 3-1 ble utfallet der.

Skulle Arsenal ha noe som helst realistisk håp om å karre til seg en plassering over Chelsea og Manchester United måtte de røde kanonene derfor slå tilbake mot revene fra Leicester.

Men det skulle ikke bli så lett.

Ainsley Maitland-Niles har gjort høyrebacken til sin i Hector Bellerins skadefravær, men i ettermiddag ble det en tøff kveld for unggutten. To gule kort i løpet av en halvtimes tid gjorde at Arsenal måtte spille 11v10 i en drøy time.

Fullt bevisst på at Arsenal er et lag som sliter borte gikk Brendan Rodgers lag i strupen på gjestene fra London, og hadde ballen i tre firedeler av den 1. omgangen. Samtidig sleit Arsenal voldsomt med å produsere noe som helst.

Presset mot The Gunners fortsatte også etter pause, og 15 minutter inn i den 2. omgangen glapp det til slutt.

Et innlegg fra høyresiden ble stanget i mål av Monacos utleide Youri Tielemans.

Arsenals taktikk var å pælme ballen langt, men det funket dårlig. Leicester kom seg til skuddhold gang på gang, men en bunnsolid Bernd Leno rettet opp inntrykket etter en litt under pari prestasjon mot Wolves sist.

Men fem minutter før full tid raknet det fullstendig. Et utspill fra keeper Kasper Schmeichel gikk gjennom hele Arsenal-forsvaret, og Jamie Vardy fikk vippet ballen over Leno - i tverrliggeren og inn i mål på returen.

Samme mann var på rett plass til rett tid enda en gang i overtiden, og sørget for fullstendig ydmykelse 3-0.

Naturlig nok et vanskelig utgangspunkt med én mann mindre i en times tid, men at Arsenal i løpet av 90 minutter klarer å få løst av to skudd på mål, og samtidig slippe til 13 skudd på mål, et langt unna hva man kan forvente av et lag som ønsker å kjempe i toppen.

Før toppkampen mellom Chelsea - Man Utd seinere i kveld ligger da Arsenal på 5.-plass ett poeng bak Chelsea og to poeng foran Ole Gunnar Solskjærs menn.

Fra å kunne ha muligheten til å havne foran Tottenham på en solid tredjeplass, kan Arsenal nå plutselig risikere å havne helt ned på en 6.-plass.

Nå gjenstår det en kamp mot Brighton, som trolig har avverget et potensielt nedrykk, før Burnley venter i siste serierunde. Kanskje det nå er på tide å gi opp Premier League-innspurten og satse alt vi har på seier i Europa League?