Blackpool maktet ikke å sjokkere Arsenal. Nå venter Tottenham i kvartfinalen.

Unai Emery ville gjøre noen endringer på laget da vi tok imot League One-laget Blackpool i ligacupen onsdag kveld.

Mens Julio Pleguezuelo fikk sin debut for a-laget, var det en etterlengtet retur for Carl Jenkinson som startet sin første kamp på nesten to år.

I tillegg fikk Ainsley Maitland-Niles sjansen igjen etter å ha kommet tilbake fra skade, mens stjerneskuddet Emile Smith-Rowe også fikk tillit fra start.

Man forventet en klar seier i denne kampen og etter 32 minutter og 58 sekunder pisket Matteo Guendouzi inn et innlegg som en fremadstormende Stephan Lichtsteiner tuppet i mål med venstrefoten.

1-0 var også stillingen til pause, men bare 4-5 minutter inn i den andre omgangen fikk Rowe-Smith banket inn kampens andre scoring, etter at Jenkinsons innlegg fra venstresiden ikke maktet å bli klarert av bortelaget.

Guendouzi måtte like etter se det røde kortet komme opp av lommen til dommer David Coote, etter at franskmannen fikk sitt andre gule kort for kvelden. Så noe streng ut, men sånn er det.

Med 10 mann var det bare å tette slusene, men midtveis i den andre omgangen fikk Paudie O'Connor etter at han raget høyest på et hjørnespark og stanget inn 1-2 for gjestene.

Samme mann var involvert i en stygg takling sju minutter før full tid - og fikk direkte rødt for taklingen.

Da gikk nok brodden ut av kampen, og Arsenal kunne ro i land seieren.

Trekningen av kvartfinalekampene er allerede gjort, og vi skal opp mot erkerival Tottenham som valset over West Ham 3-1.

Den kampen vil spilles uken som starter 17. desember. På grunn av Arsenals deltagelse i Europa League uken før, og dermed får søndagskamp 16. desember, spilles nok denne kampen trolig onsdag 19. desember.