Før kampen: Stoke (H)

Av: Joakim Rødven 30.03.18

En ny batalje mot et Stoke i fritt fall venter på Emirates på søndag.

Arsenal

Tre strake oppturer mot henholdsvis AC Milan og Watford har sørget for at hjulene har igjen begynt å rulle Arsenals vei, og etter en bekmørk tid begynner vårsolen å skinne over den røde delen av Nord-London igjen.

Stort sett har landslagspausen gått OK for Arsenals del, både Aaron Ramsey og Alex Lacazette var tilbake i trening denne uken. Wilshere måtte forlate Englands-troppen, men skal tilsynelatende ikke ha vært alvorlig skadet.

Det bør derfor være god grunn til å være optimister før søndagens oppgjør mot Stoke, som er i fritt fall om dagen. Få lag er i så dårlig form som de i Premier League, og her har Wenger og co en aller tiders mulighet til å starte igjenreisingen av en ellers begredelig sesong.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal - AC Milan 3-1

Arsenal - Watford 3-0

AC Milan - Arsenal 0-2

Brighton - Arsenal 2-1

Arsenal - Man City 0-3

 

Skader/suspensjoner 

Santi Cazorla er eneste spiller som er utilgjengelig.

 

Laget

Det kommer en tøffing allerede torsdag når CSKA Moskva kommer på besøk. Det spørs hvor mye Wenger tenker på den framfor kampen på søndag, men trolig stiller han mannsterkt også mot Stoke.

Cech spiller sannsynligvis i mål, foran en vant backrekke med Bellerin, Koscielny, Mustafi og Monreal.

På midten kan Ramsey gjøre en retur, mens Xhaka fullfører duoen sentralt.

Offensivt er Mhkitaryan og Özil selvskrevne, mens den siste plassen vil stå og vippe mellom Iwobi og Wilshere. 

På topp kan det hende Lacazette forestrekkes for å komme seg i matchform foran kampen mot CSKA, men tipper Aubameyang starter.

 

Mulig Arsenal 11er - 4-2-3-1

Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka; Özil, Wilshere, Mkhitaryan; Aubameyang

Innbyttere:

Ospina, Holding, Chambers, Elneny, Iwobi, Lacazette, Welbeck

 

Stoke

En grusom, grusom form gjør at de bare har vunnet to av sine siste 14 kamper, og The Potters ligger på nest sisteplass på tabellen. 

Mark Hughes ble sparket bare noen dager ut i januar måned, og siden har Paul Lambert hatt ansvaret for å styre skuten på bet365 Stadium.

De rød-hvite zebratrøyene vil nok prøve å utnytte en positiv opplevelse i det motsatte oppgjøret i høst, da Arsenal gikk på et skuffende 1-0-tap i Stoke. Forhåpentligvis er det dags for revansje for vertene i London denne gangen.

Lagets form (5 siste)

Stoke - Everton 1-2

Stoke - Man City 0-2

Soutampton - Stoke 0-0

Leicester - Stoke 1-1

Stoke - Brighton 1-1

 

Skader/suspensjoner

Joe Allen og Eric Choupo-Moting er begge usikre. Ibrahim Afellay har fått beskjed om å holde seg unna laget av manager Lambert.

 

Mulig Stoke 11er

Butland; Johnson, Shawcross, Zouma, Stafylidis; Ndiaye, Allen, Jese; Shaqiri, Berahino, Sobhi

 

Kampfakta

* Arsenal har vunnet 15 strake hjemmekamper mot Stoke i alle turneringer. Sist Stoke vant på Arsenals hjemmebane var i 1981 (1-0).

* Ikke siden 1975/76-sesongen har Stoke klart å vinne begge kampene over Arsenal i en og samme sesong. De vant 1-0 på Bet365 Stadium i høst.

* Arsenal har denne sesongen tatt 72.9% av poengene sine denne sesongen på hjemmebane, som er den høyeste rationen i Premier League.

 

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium

Avspark er søndag 1. april kl. 14:30