Wenger etter kampen: Swansea

Av: Joakim Rødven 31.01.18

Dette hadde Arsène Wenger å si etter 3-1-tapet mot Swansea tirsdag kveld.

Arsenal ble sjokkert av tabelljumbo Swansea på Liberty stadium, og waliserne triumferte med et overraskende 3-1-resultat selv om Arsenal tok ledelsen.

Når The Gunners-sjefen møtte pressen etter kampen, var det langt ifra en fornøyd manager.

- Swansea vant de avgjørende duellene både offensivt og defensivt. På toppen av de gjorde vi uvanlig store feil, som ble fatalt. De hadde en kamp som gjør det vanskelig fordi de spilte veldig dypt, disiplinert og vendepunktet i kampen var da vi gikk opp i 1-0, sier Arsenal-sjefen, og legger til:

- Vi er definitivt skyldige i at vi slapp inn rett etter vår scoring. Vi har ingen rasjonell forklaring for måten vi gir bort en mål med en gang. De var fornøyde med 1-1, da var det om å gjøre å ikke gjøre feil. Totalt sett var vi ikke overbevisende verken offensivt eller defensivt og til slutt endte vi opp med å tape kampen.

Cech-tabbe

Snuoperasjonen ble komplett da sisteskanse Petr Cech serverte Jordan Ayew etter et realt sleivtreff. Hvordan reagerte Wenger på det?

- Jeg var sint fordi det var ingen grunn til å la ballen gå ut til kast (i forkant). Vi hadde ballen og vi kunne ha spilt med en gang. Når du har et kast har du 9 spillere mot 10 ute på banen, som er en ulempe, forklarer 68-åringen.

Franskmannen mener det var de personlige feilene som ble tungen på vektskålen mot waliserne, og synser seg fram til at det kanskje kan ha rot i manglende konsentrasjon blant spillerne.

Manglende selvtillit?

Tapet betyr at Arsenal har mistet 15 poeng etter å ha ledet en kamp denne sesongen. Det er en statistikk som foruroliger Arsenal-manageren.

- Det er utrolig, fordi vi har også tatt 14 poeng etter å ha ligget under. Det som er sikkert er at i kveld vant Swansea de avgjørende duellene og offensivt klarte vi ikke å vinne noe som helst. Defensivt tapte vi for mange dueller til å ha sjanse til å vinne kampen.

Borteformen har vært spesielt dårlig denne sesongen, og borteformen alene tilsvarer en 9.plass på tabellen. Det bekymrer Wenger. 

- Etter en stund blir det et selvtillitsproblem, men totalt sett blir det for enkelt å skylde på selvtillit. I kveld var det vanskelig å finne en rasjonell forklaring på prestasjonene våre.

 

Swansea City 3

Clucas (34' 86)
Ayew (61)

Arsenal 1

Monreal (33)