Før kampen: Crystal Palace (H)

Av: Joakim Rødven 19.01.18

Antiklimakset denne sesongen er nådd – bukker vi under, eller reiser vi kjerringa?

Arsenal

Arsenal står uten seier på fem forsøk i alle turneringer, og de kan være svært misfornøyde med måten de røk ut av FA-cupen og mistet ledelsen borte mot Bournemouth sist helg.

Ikke nok med det, men det er mye rot og støy rundt klubben i desse dager også utenfor banen. Alexis ryktes å være klar for Manchester United, men bare om Mkhitaryan kommer i retur. I tillegg har Theo Walcott forlatt klubben. 

For øyeblikket ser veien oppover på tabellen lang ut, og på sin sjetteplass hele åtte poenger bak Chelsea på 4.-plass kan det se mørkt ut med tanke på å «slå tilbake» for å spille Champions League-fotball kommende sesong.

Det som i alle fall er sikkert, er at mot Crystal Palace må Arsenal varte opp med en god forestilling. Både for sin spillernes del, for fansens del og for Wengers del. 

Den franske manageren har måttet tåle mye press utenfra det siste tiåret, men sjelden har vel den lengstsittende manageren i Premier League vært under større press. 

Laget hangler, prestasjonene svikter, spillere flykter og lager faller lenger og lenger bak konkurrentene. Et antiklimaks ble på en måte nådd da vi kastet bort det som skulle være en komfortabel seier mot Bournemouth sist helg. Nå er det store spørsmålet om vi pakker sammen sakene og rusler slukøret hjem, eller om vi bretter opp ermene, stikker hendene i jorden og klemmer til med alt vi har.

 

Lagets form (5 siste)

Bournemouth - Arsenal 2-1

Chelsea - Arsenal 0-0

Nottingham Forest - Arsenal 4-2

Arsenal - Chelsea 2-2

West Brom – Arsenal 1-1

 

Skader/suspensjoner

Maitland-Niles usikker pga sykdom og Özil er ikke 100 prosent. Monreal og Koscielny er tilbake, mens Giroud og Cazorla er ute med skade.

 

Laget

Petr Cech stiller mellom stolpene. Visekaptein Koscielny og omskolerte Monreal kommer inn igjen i oppstillingen og tar plass sammen med Mustafi.

På midten blir det nok få (om noen) omrokkeringer. Wilshere vil trolig spille sammen med Xhaka eller Ramsey, flankert av Bellerin og Maitland-Niles eller Kolasinac.

Offensivt er det vanskelig å si hva som blir resultatet. Wenger uttalte at Alexis spiller mot Palace om en overgang ikke er gjennomført før kampen, så vi får se hva om skjer der. Ellers blir det Özil (om han er frisk) bak Lacazette på topp.

 

Mulig Arsenal 11er (3-4-3)

Cech; Mustafi, Koscielny, Monreal; Bellerin, Xhaka, Wilshere, Kolasinac; Alexis, Lacazette, Iwobi

Reserver:
Ospina, Mertesacker, Holding, Ramsey, Özil, Welbeck, Maitland-Niles

 

Crystal Palace

Etter en grufull start av Frank de Boer har Roy Hodgson etter hvert begynt å få litt dreis på Palace igjen, og blant de siste tolv seriekampene er det bare Arsenal som har maktet å slå ørnene fra sør.

Hodgson skulle dog gjerne ha sett at spydspissen Christian Benteke hadde begynt å score litt mål igjen, ettersom belgieren for øyeblikket står med ett skarve mål så langt i årets sesong.

Får de noen gavepakker fra Arsenals til tider shaky forsvar er det nok ingen umulighet, selv om vi får håpe i det lengste at de store personlige feilene nå har blitt lagt på hyllen for en stund. 

 

Lagets form (5 siste)

Crystal Palace - Burnley 1-0

Brighton - Crystal Palace 2-1

Southampton - Crystal Palace 1-2

Crystal Palace - Man City 0-0

Crystal Palace - Arsenal 2-3

 

Skader/suspensjoner

Connor Wickham, Mamadou Sakho, Scott Dann, Jason Puncheon, Jeffrey Schlupp, Andros Townsend og Ruben Loftus-Cheek er alle ute. Yohan Cabaye og Joel Ward kan være tilbake i laget.

 

Mulig Crystal Palace 11er (4-4-2)

Speroni; Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholdt; Zaha, Milivojevic, Riedewald, McArthur; Benteke, Sako

 

Kampfakta

* Sist lagene møttes på Emirates (1. januar 2017) scoret Olivier Giroud det som senere skulle vinne Puskas award for 2017.

* Lagene har tidligere møtes 44 ganger, hvor bare fire kamper har endt med seier til The Eagles.

* Når lagene møtes lørdag ettermiddag, vil den samlede alderen for de to managerne være den høyeste siden andre verdenskrig. Tenk litt på den...

 

TV

Kampen vises ikke på TV.

Avspark: lørdag 20. januar kl 16:00.