Før kampen: Bournemouth (B)

Av: Joakim Rødven 12.01.18

En kamp Arsenal skal, bør og må vinne om de skal klare å dra seg ut av «sumpen» under topplagene.

Arsenal

Jule- og nyttårsprogrammet har vært grusomt for Arsenal, og på de siste seks kampene står Arsenal med bare én seier. Den kom mot Crystal Palace, som ble noe mer jevnt enn man skulle ønske.

Med unntak av det forsmedelige tapet mot Nottingham Forest sist helg har derimot Arsenal ikke tapt siden 3-1 mot Man United, men kjemper man i toppen samler man heller ikke på uavgjorter.

Noen spillere fra sykestuen begynner å gjøre seg klare til dyst igjen – samtidig har Arsenal også kvittet seg med Francis Coquelin, som de siste kampene har måttet se mesteparten av fotballen fra innbytterbenken.

Mot søndagens motstander ble det det en målrik affære da de møttes for nøyaktig et år siden på Vitality Stadium. Den gang ble det scoret seks mål; broderlig fordelt.

Forhåpentligvis kan en seier snu litt på den svake formen og tilføre ny energi i laget, for akkurat nå trengs det mer enn noe annet i Wengers mannskap.

 

Lagets form (5 siste)

Chelsea - Arsenal 0-0

Nottingham Forest - Arsenal 4-2

Arsenal - Chelsea 2-2

West Brom – Arsenal 1-1

Crystal Palace – Arsenal 2-3

 

Skader/suspensjoner

Ramsey er trolig tilbake i troppen. Özil er usikker, mens Monreal, Kolasinac, Koscielny, Giroud og Cazorla er alle ute med skade.

 

Laget

Etter noen kamper på sidelinjen er Petr Cech klar til dyst igjen, og får trolig Mustafi, Chambers og Holding foran seg i backtreeren. 

På midten kommer det til å bli interessant å se om Wilshere eller ramsey er frisk igjen, men Xhaka er nok bankers som vanlig. Bellerin og Maitland-Niles er vel de eneste backene vi har igjen å sette innpå.

Özil er usikker, men så sant Alexis ikke er solgt før kampstart er vel han med i startoppstillingen bak Lacazette. Det store spørsmåler er hvem som nå egentlig bør komplettere angrepstreeren; det er ikke mange gode søknader der ute...

 

Mulig Arsenal 11er (3-4-3)

Cech; Chambers, Mustafi, Holding; Bellerin, Xhaka, Wilshere, Maitland-Niles; Alexis, Lacazette, Iwobi

Reserver:
Ospina, Mertesacker, Elneny, Ramsey, Chuba Akpom, Walcott, Welbeck

 

Bournemouth

Også Bournemouth er inne i en tøff periode, med bare én seier på de siste ti kampene. Etter 22 runder ligger derfor The Cherries relativt utrygt i nedrykkssumpa, med bare ett poeng ned til Stoke som ligger under streken. 

Med svært små marginer i bunnen av tabellen vil det være viktig for Eddie Howe å ta poenger på hjemmebane, ettersom de varter opp med et meget underholdende spill når ting faktisk klaffer.

Ser man bort fra de fire storlagene de har møtt i det siste (Man City, Chelsea, Liverpool, Man Utd) har de heller ikke tapt på syv kamper - men riktig nok bare én av de kampene har endt med seier. 

Vi husker alle den absurde 3-3-kampen på Vitality stadium på samme tidspunkt i fjor, og for vår del håper nok de fleste på en litt mindre spennende kamp denne gangen.

 

Lagets form (5 siste)

Bournemouth - Wigan 2-2

Brighton - Bournemouth 2-2

Bournemouth - Everton 2-1

Bournemouth - West Ham 3-3

Man City - Bournemouth 4-0

 

Skader/suspensjoner

Joshua King og Junior Stanislas er usikre, mens Jermain Defoe og Tyrone Mings er langtidsskadd.

 

Mulig Bournemouth 11er (4-4-2)

Begovic; Smith, Francis, S. Cook, Daniels; Ibe, Arter, L. Cook, Pugh; King, Wilson

 

Kampfakta

* Lagene har møttes seks ganger tidligere; fem seire til Arsenal og én uavgjort.

* Når desse lagene møtes, scores det i snitt 3.33 mål per kamp.

* Bournemouth har sluppet inn mål i ni strake kamper - så her er det gode sjanser for å score!

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium

Avspark: søndag 14. januar kl 14:30.

Bournemouth 2

Ibe (74)
Wilson (70)

Arsenal 1

Bellerin (52)