Utklasset på Wembley

Av: Joakim Rødven 25.02.18

Med seier i ligacupen kunne en allerede tung sesong bli noe lysere. Det ble det aldri noe av.

Kampens første store sjanse kom derimot til nettopp Arsenal, da nykommer Pierre-Emerick Aubameyang kunne ha sendt the rødkledde i ledelsen allerede etter 7-8 minutters spill.

Dessverre klarte City-keeper Claudio Bravo å redde unna både én og to ganger.

Det var Arsenals høydepunkt i løpet av 90 minutter på Wembley, for Sergio Agüero satte inn 1-0 før 19 minutter var spilt.

Vincent Kompany pirket inn 2-0 like før kampen rundet en time. Ydmykelsen var komplett da David Silva gjorde akkurat som han ville seks minutter senere og la på til 3-0.

En fryktelig tafatt oppvisning fra Wengers menn, som aldri var i nærheten av å få med seg noe som helst i dette oppgjøret. Bedre blir det ikke at The Gunners forlenget en allerede stygg statistikk: de har nå tapt seks ligacupfinaler (flest av alle i Engelsk fotball).

Det betyr at Europa League er Arsenals eneste håp om å gjenreise noe som helst slags ære denne sesongen. Men det blir også en tøff affære, ettersom det ble klart fredag ettermiddag at vi skal måle krefter med AC Milan...