Før kampen: Östersund (B)

Av: Joakim Rødven 13.02.18

Da Arsène Wenger tok over Arsenal var ikke Östersunds FK stiftet. Nå møtes de i Europa League.

Arsenal

Endelig når man begynte å få litt positivisme inn i laget igjen, gikk The Gunners på en ny smell på bortebane mot erkerival Tottenham.

Etter en brukbar innledning på kampen gikk Arsenals utvalgte seg inn i en blindvei som var vanskelig å komme seg ut av igjen, og når i tillegg Harry Kane dukket opp på rett sted til rett tid måtte man bare erkjenne at Tottenham ble seiersherrer denne gangen.

Avstanden opp til Spurs kunne ha blitt et fattig poeng, men i stedet ble det hele syv poeng – og ytterligere et ekstra poeng opp til Chelsea på den ettertraktede 4.-plassen. 

Med et vanskelig utgangspunkt i ligaen, og ingen andre turneringer igjen å kjempe i, står Europa League nå som Arsenals eneste reelle sjanse til å vinne sølvtøy denne sesongen.

Første hinder på veien er det svenske sensasjonslaget Östersund, og det er ventet at Arsène Wenger stiller med et sterkt mannskap for å unngå nok en smell denne sesongen. 

Forståelig nok er de røde kanonene fra London store favoritter før oppgjøret, og alt annet enn en seier vil ikke være godt nok i et slikt oppgjør. Forhåpentligvis kan vi i alle fall ta med oss noen bortemål som vil være betryggende i returoppgjøret på Emirates.

 

Lagets form (5 siste)

Tottenham - Arsenal 1-0

Arsenal - Everton 5-1

Swansea - Arsenal 3-1

Arsenal - Chelsea 2-1

Arsenal - Crystal Palace 4-1

 

Skader/suspensjoner

Lacazette måtte opereres for en kneskade og blir ute i 4-6 uker. Aubameyang er ikke spilleberettiget grunnet spill for Dortmund i gruppespillet.  

 

Laget

Ospina har vært Wengers cupkeeper, og han starter sannsynligvis igjen i kveld. 

Ellers er det vanskelig å spå hvordan Wenger disponerer troppen sin. Med tanke på at Arsenal ikke har kamp til helgen, er det heller ingen grunn til å spare på kruttet. Den faste stammen med Bellerin, Mustafi, Kosielny og Monreal virker logisk – om ikke unge Maitland-Niles tar den ene backen for Monreal.

På midten blir det trolig den samme duoen med Wilshere og Xhaka, i tillegg til Elneny. Så vil trolig Özil og Mikki ligge foran. 

I og med at både Aubameyang og Lacazette er utilgjengelige blir trolig Welbeck kastet inn på topp med få andre konkurrenter.

 

Mulig Arsenal 11er – 4-3-3

Opsina – Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal – Wilshere, Elneny, Xhaka – Özil, Welbeck, Mhkitaryan

Innbyttere:
Macey, Maitland-Niles, Chambers, Kolasinac, Ramsey, Nketiah, Iwobi

 

Östersund

Eventyrlaget fra midt-Sverige overrasket nok de fleste når de som 8.-plass i Allsvenskan top cupgullet i 2016 – og dermed kvalifiserte seg til spill i Europa høsten 2017. 

Enda mer overraskende var det nok at de kjempet jevnt med storlagene og sikret seg en andreplass i gruppespillet med lag som både Hertha Berlin og Athletic Bilbao.

En smått sensasjonell prestasjon av eg lag som kommer fra en by hvor hele kommunens befolkning får plass på Emirates stadium – og i tillegg ha flere tusen ledige plasser til gode!

En enorm ulempe for Östersund er at de er ute av sesong, og at kampformen helt klart ikke er på et nivå som matcher de andre europeiske ligaene. Den eneste offisielle kampen de har spilt siden desember i fjor er en cupkamp mot Trelleborg 9. februar.

 

Lagets form (5 siste)

Östersund - Trelleborg 3-0

Hertha - Östersund 1-1 (2017)

Östersund - Zorya 2-0 (2017)

Jönköping - Östersund 0-0 (2017)

Athletic - Östersund 1-0 (2017)

 

Skader/suspensjoner

Ingen data.

 

Mulig Östersund 11er

A. Keita – R. Mukiibi, S. Papagiannopoulos, T. Pettersson, G. Somi – C. Edwards, B. Nouri, F. Bachirou, K. Sema – S. Ghoddos, A. Gero

Kampfakta

* Arsenal og Östersund har aldri møtt hverandre tidligere. De blir da det 124. laget Arsène Wenger har møtt som Arsenal-manager.

* Östersund ble grunnlagt 31. oktober 1996 – 30 dager etter Wenger tok over Arsenal. 

* Arsenal avsluttet gruppespillet med 13 poeng. Bare et engelsk lag har tatt flere poeng i gruppespillet i Europa League; Tottenham...

 

 

 

TV

Kampen vises på MAX.

Avspark er torsdag 15. februar kl. 19:00.