Endelig en seier for Emery

Av: Joakim Rødven 25.08.18

Unai Emerys første seier som Arsenal-sjef er i boks.

Før kampen var det bare én ting som stod i siktet for Arsenal og Unai Emery; tre poeng mot West Ham.

Det så derimot dystert ut til å begynne med, og etter et svakt forsvarsspill fikk Marko Arnautovic sjokkere tilskuerne på Emirates stadium. Med en hard avslutning stod det plutselig 1-0 til gjestene.

Men det tok heldigvis ikke lang tid før Arsenal var tilbake. 

Drøye fem minutter senere havnet et innlegg fra Hector Bellerin i beina til Nacho Monreal. Spanjolen var fullstendig nådeløs og banket inn utligningen for The Gunners.

Arsenal skapte en hel haug med sjanser, men tidligere Arsenal-keeper Lukas Fabianski viste seg å være vanskelig å få has på. 

Til slutt skulle det likevel sprekke en gang til, og et innlegg fra innbytter Alex Lacazette gikk via Issa Diop og inn i West Ham-buret.

Det gav Arsenal endelig en etterlengtet mulighet til å sende skuldrene betydelig. Selv om West Ham med litt mer tur kunne ha utlignet, klarte Arsenal å holde stand.

Og godt inne i overtiden skulle all tvil bli feid til side. Et godt innlegg av Bellerin havnet i beina til Danny Welbeck‚ som med en frekk vending fikk akkurat nok tid og rom til å sende i vei en avslutning med venstrefoten. 

Engelskmannen fintet ut Fabianski og satte ballen kontrollert i det nærmeste hjørnet. 3-1.

Ikke en oppvisning til 20 i stil, men seier er seier.

Nå er hjulene i gang for Unai Emery, og selv om det er en stor lettelse å ha fått første seier ut av veien, er det veldig tydelig at dette laget fremdeles har en lang vei å gå for å gjenoppbygge et topplag.

Neste utfordring som venter nå er Cardiff på bortebane søndag om en uke.

VCC

Arsenal 3

Monreal (30)
Diop (70 SM)
Welbeck (90)

West Ham United 1

Arnautovic (26)