Takk og farvel, Arsène Wenger

Av: Joakim Rødven 20.04.18

Manageren gir seg etter sesongen: En hyllest.


Dagen kom. Diskusjonen som har skygget over fotballen på banen og til tider revet fanbasen sakte med sikkert i to, som et ark rett ned midten, er over.

Etter 22 år med kanon- emblemet på brystet, gjennom mørke og lyse tider, forsvinner en legende fra klubben. 

Wenger er en mann som elsker Arsenal så mye han ikke kunne tenke seg å trene noe annet lag. Ikke engang Real Madrid eller Paris Saint-Germain. En mann som aldri ga opp. En mann som alltid stod foran spillerene sine når kulene fløy. En mann som har gitt oss minner for livet, saftige drømmer og mareritt. Det kan lett sies at å være Arsenal- fan aldri har vært kjedelig.

Et gammelt tre som har grodd røttene sine langt inn i jorden skal nå rives ned. De lange røttene etterlater selvfølgelig store tomrom. Tomrom Gazidis og resten av Arsenal- styret forutså forrige sommer og til store grader fylte med å hente en ny mann til å finne signeringer i Sven Mislintat, og en mann som skal se til å fullføre disse overgangene og opprettholde Arsenals relevans mellom klubbene rundt omkring i verden i Raul Sanllehi.

En må håpe at oppsigelsen fra Wenger ikke kommer som et for stort sjokk på styret, som nå må finne en tilstrekkelig erstatter for franskmannen. Det positive med at Wenger sier i fra såpass tidlig, med fem ligakamper og ikke minst to viktige oppgjør mot Atletico Madrid i Europa League igjen å spille, er at styret får tid til å identifisere kandidatene til å ta over og gjøre en anstendig evaluering av dem før sommeren. En jobb det har blitt spekulert Sanllehi har sett til siden han ankom klubben.

Forhåpentligvis gir dette spillerene et ekstra boost inn i sluttfasen av sesongen, for Wenger fortjener ikke mindre enn det hvertfall.

Med tanke på Gazidis og co sine rekrutteringer i personalet i fjor sommer, resultatene på banen og fansens apati er det logisk at en ny kontrakt fra Arsenal i 2019 aldri ville realiseres for Wenger. Med eller uten Europa League- trofeet så så det mørkt ut for franskmannen.

Heldigvis er han smart nok til å forstå at klubben kommer først, og at klubben synker sakte med sikkert ved hans hender. Wenger har ofte sakt at om han ikke kan gjøre jobben lenger, så vil han gi seg. Mange satt spørsmålstegn rundt hans integritet og ærlighet rundt dette, siden mulighetene til å si farvel har vært mange og gode, men til slutt holdt han ordet sitt.

Etter to påfølgende sesonger med åpenbar avstigning, hvor Wenger eksperimenterte med systemer med to og tre midtstoppere, knuste overgangsrekorder, men så seg til slutt slått av de samme konkurrentene igjen, forstod han nok at hans tid i Arsenal var over.

Uansett om du er Wenger inn eller Wenger ut, så sitter du med en rar følelse i magen i dag. Arsenal- skuta kommer snart til å seile inn i ukjent farvann uten mannen vi har sett til i 22 år ved roret, mens et nytt spennende eventyr nærmer oss i horisonten.

Statuen vil snart stå klar, ikke lenge etter Wenger går ut Emirateses dører med hodet løftet høyt.