Videre i ligacupen - møter Norwich

Av: Jostein Solstad 21.09.17

Ingen stor kamp av Arsenal, men the Gunners tok seg hårfint videre mot Doncaster.

Som forventet var det et nokså reservepreget lag som inviterte League One-laget Doncaster Rovers til storstua Emirates. Cupkeeper David Ospina var som vanlig på plass, foran Per Mertesacker, Rob Holding og en sjelden opptreden av Calum Chambers.

På midtbanen fant man Mohamed Elneny og Arsenal-gutt Jack Wilshere, flankert av ungguttene Ainsley Maitland-Niles og Reiss Nelson. 

I det offensive leddet fant man Theo Walcott, Alexis Sanchez og Olivier Giroud.

Og den franske artisten Giroud fikk en fantastisk mulighet til å varte opp med magi etter drøye fem minutter, men forsøket hans på brassespark smalt i treverket. 

Det gjorde derimot ikke så mye, for 20 minutter senere slo Elneny en glimrende pasning i bakrom. En målsulten Walcott tok ned ballen og satte kula kontrollert inn i mål alene med keeper.

Selv med en relativt sterk trio på topp, skulle Doncaster vise seg å være vanskelige å score på. 

Walcott var på farten igjen tre minutter etter sidebyttet. Eg god Arsenal-kontring manglet bare scoringen, men denne gangen maktet spissen ikke å få ballen under tverrliggeren - og blåste istedet ballen langt over mål fra en meget god posisjon. 

Fem minutter før full tid var Doncaster svært nære å utligne på et hjørnespark, men også gjestene fikk høre lyden av metallet. 

Arsenal holdt stand og tok seg greit videre, selv om man kanskje burde ha forventet en noe større dominans. Det viktigste er uansett seier - og det ble det med knappest mulig margin.

I neste runde trakk Arsenal Alexander Tetteys Norwich, også det på Emirates stadium. Dato for denne kampen er ennå ikke bestemt, men den spilles enten 24. eller 25. oktober.

Arsenal 1

Walcott (25)

Doncaster Rovers 0