Før kampen: Doncaster (H)

Av: Jostein Solstad 20.09.17

Få med deg siste nytt før Arsenal møter Doncaster til tredje runde i Ligacupen i kveld.

 

Arsenal

Det føles litt uvant for meg å ikke ta tak i noe negativt rett etter vi har spilt en toppkamp på bortebane.

For prestasjonen vi leverer mot Chelsea er meget bra. Wenger treffer perfekt med taktikk, tross at Alexis ble satt på benken, og Özil var ute. Han løser kampen på en meget god måte, og særlig i førsteomgang gjør laget en veldig god prestasjon. Med litt marginer med så vinner vi den kampen, men prestasjonen er noe å ta med seg, måtte det vare.

Men et stort skår i gleden er at Danny Welbeck måtte ut med skade for The Gunners. Engelskmannen som har åpnet sesongen meget solid måtte byttes ut med en lyskestrekk drøye 15 minutter før kampen var over. Et stort tap for Arsenal, og ikke minst ekstremt kjedelig for Welbeck som endelig hadde en skadefri periode. Vi krysser fingrene for at han snart er tilbake.

Onsdag møter vi Doncaster til kamp i Ligacupens tredje runde. Jeg kan ikke se for meg at Wenger prioriterer denne turneringen, på noe som helst måte. Han kommer til å gi unggutter sjansen, matche spillere som har vært lenge ute, og gi spilletid til de som ikke spiller så mye. Jeg blir overasket dersom vi går langt i turneringen, men jeg blir også overasket om vi ikke slår ut Doncaster.

 

Lagets form (5 siste)

Chelsea – Arsenal 0-0

Arsenal – Köln 3-1

Arsenal – Bournemouth 3-0

Liverpool – Arsenal 4-0

Stoke – Arsenal 1-0

 

 

Skader/suspensjoner

Welbeck, Özil, Coquelin og Debuchy er ute med skader. Santi Cazorla er fortsatt ute med langtidsskade.

 

Laget

Her er det nesten umulig å vite hva Wenger stiller med, så jeg kommer ikke til å spå et laguttak.

Unggutter som Holding, Adelaide, Maitland-Niles, Nelson, Willock, Akpom og co blir nok å se på banen utover kampen, eller fra start for Arsenal. Wenger har også bekreftet at Calum Chambers blir involvert mot Doncaster.

Walcott og Wilshere er også to spillere som ikke har spilt ekstremt mye, og jeg blir ikke overasket dersom vi ser de to i startoppstillingen. Det kan godt hende Alexis får noen minutter, det samme med Giroud.

Jeg er spent på laget, og håper Wenger prioriterer riktig med å hvile nøkkelspillere, og gi unge talenter sjansen.

 

Doncaster

Vår motstander i tredje runde ble altså Doncaster Rovers. The Rovers rykket opp fra League Two forrige sesong til League One, og sist gang de var i en av landets to øverste divisjoner var i 2013/14 sesongen da de rykket ned på dårligere målforskjell enn Birmingham.

Denne sesongen har de åpnet svakt i League One comebacket. Kun én seier på de første åtte kampene gir 19 plass for The Rovers.

I likhet med Arsenal er det også usikkert hvor vidt Doncaster prioriterer denne kampen. Dette er som en cupfinale for dem, og de er nok fornøyd med å møte Arsenal både av kommersielle årsaker, men også grunnet at det er gøy å møte et av landets beste lag. Doncaster slo ut Hull forrige runde, og har vist at de ikke er noen kasteball.

Darren Ferguson sine menn har viktig kamp mot bunnkollega Plymouth førstkommende lørdag, og det er nok den viktigste kampen for Doncaster.

 

 

Lagets form (5 siste)

Doncaster – Scunthorpe 0-1

Rochdale – Doncaster 2-1

Northamtpon – Doncaster 1-0

Doncaster – Peterborough 0-0

AFC Wimbeldon – Doncaster 2-0

 

Skader/suspensjoner

Tommy Rowe er usikker, men rekker ifølge Sky Sports trolig kampen.

 

Laget

Har overhodet ingen anelse om hva Doncaster stiller inn mot denne kampen. Alt avhenger av deres prioriteringer, og jeg kjenner ikke spillestilen eller taktikken til Darren Ferguson sitt lag godt nok til at det er relevant å sitte å synse rundt laget deres.

Doncaster skal slåes, uansett hva de stiller med, og nesten uansett hva Arsenal stiller med.

 

Kampfakta

*Sist Arsenal og Doncaster møttes var i kvartfinalen i Ligacupen i 2005/06. Da vant Arsenal på straffesparkkonkurranse.

*Arsenal har ikke tapt mot lag i lavere divisjoner på hjemmebane i Ligacupen siden 1983 mot Walsall.

*Doncaster har kun vunnet én av de siste nitten kampene mot lag fra høyere divisjoner på bortebane i denne cupen. Da vant de 2-1 mot Watford.

*På de siste 14 kampene har Arsenal kun røket ut én gang i tredje runde. Det var i 2014 da Southampton ble for sterke på Emirates.

 

TV

Kampen vises på Viaplay.

Avspark er kl. 20.45.

 

We love you Arsen

Arsenal 1

Walcott (25)

Doncaster Rovers 0