Før kampen: Watford (B)

Av: Jostein Solstad 14.10.17

Arsenal tar turen til Vicarage Road lørdag ettermiddag for å slåss med Watford om tre viktige poeng.

Arsenal

Premier League er tilbake etter landslagspausen, som ga både oppturer og nedturer. Oppturene var blant annet Lagerback og Norge sine resultater mot henholdsvis San Marino og Nord-Irland, men av ting som inngår Arsenal har vi fått oss en solid nedtur.

Da sikter jeg til Skhodran Mustafi, som måtte forlate banen med en skade i leddbåndet i kneet. En skade som setter han ut av spill i minimum seks uker. Med tanke på at Koscielny og Kolasinac begge to er usikre til lørdagens kamp så har vi en liten krise i forsvar nå. Mertesacker og Holding er de to eneste stopperne som er skadefrie. Monreal må nok spille venstre vingback dersom Kolasinac er ute.  

Alexis Sanchez sitt Chile fikk bank 3-0 av Brasil, og den chilenske superstjernen mister da VM. Jeg er veldig spent på hvilken Alexis vi får se utover høsten. Han spiller i et klubblag hvor han (muligens) ikke ønsker å være, og nå skal ikke landslaget delta i VM. Vår andre store stjerne Mesut Özil var ikke med Tyskland i landslagspausen grunnet en lite skade, men er friskmeldt av Wenger inn mot Watford kampen.

Men om vi skal mimre litt tilbake til sist gang vi spilte Premier League, så var det viktig med tre poeng mot Brighton. Vi står nå med to strake seiere i ligaen, og kampprogrammet bør tilsi at den rekken bør forlenges, dersom vi skal ha ambisjoner å henge med i toppen. Watford borte er ikke den enkleste kampen, men når tittelutfordrer City slår dem 6-0 så bør det være muligheter.

For selv om vi mangler defensive spillere så skorter det ikke på den offensive bredden. Mesut Özil er som sagt klar for spill, det samme er Danny Welbeck igjen. Wenger var usikker på pressekonferansen torsdag om Alexis var klar til å starte kampen, så det blir nok noe franskmannen vil fundere på frem til lørdag. Ellers så er Iwobi, Lacazette og Giroud klare for kamp, sistnevnte kommer nok med selvtillit etter å ha sendt Frankrike til VM med sin scoring mot Hviterussland.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Brighton 2-0

Bate Borisov – Arsenal 2-4

Arsenal – West Brom 2-0

Arsenal – Doncaster 1-0

Chelsea – Arsenal 0-0

 

 

Skader/suspensjoner

Cazorla, Mustafi og Chambers er ute med skader. Koscielny, Alexis og Kolasinac er usikre.

 

Laget

Petr Cech står i mål, det er bankers. I forsvaret er det veldig vanskelig å si hva som blir startoppstillingen. Det er vanskelig å finne ut hvem av de usikre som blir klare, og hvem som ikke blir det. Jeg tror enten Kolasinac eller Koscielny blir klar, og da tror jeg førstnevnte har størst sjanse til å spille kampen. Forsvarstrioen blir da Holding, Mertesacker og Monreal, mens Bellerin og Kolasinac fortsetter på vingbackene.

Aaron Ramsey og Granit Xhaka utgjør nok den sentrale midtbanen. Trioen i front avhenger av hvem som er klar til å starte. Lacazette tror jeg starter uansett, men det er mye mer usikkert med Alexis, Welbeck og Özil som alle har vært plaget med skader. Jeg utelukker ikke helt Iwobi fra start heller, men jeg ser på det som mer sannsynlig at Wenger foretrekker to av de tre andre dersom de er tilgjengelige. 

Lacazette er bankers, og jeg tror også Özil starter. Den siste plassen avhenger av om Alexis er frisk. Jeg tipper Welbeck får muligheten igjen.

 

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Holding – Mertesacker – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Alexis.

Innbyttere: Ospina, Koscirlny, Wilshere, Walcott, Iwobi, Giroud, Alexis.

 

 

Watford

Det ble gjort mange solide overganger i Premier League i sommer, men en av overgangene som gikk litt under radaren var Marcos Silva til Watford. Silva som i fjor var nær å berge Hull, tok over Watford i sommer, og har vist at er en av de mest spennende manageren i verden.

Portugiseren er en pragmatiker, men som likevel står for en fotball som mange syntes er underholdende. Det at han var nær med å berge et svakt Hull lag sier mye om hans manager evner, og han blir av mange omtalt som «den neste Mourinho».

Men den «den neste Mourinho» har ikke vist at han som United sjefen evner å ta brodden ut av store lag. Det fikk Watford merke da de ble knust av Guardiola sitt City med sifrene 0-6 for noen runder siden. På tross av det har Watford gjort sin beste start i Premier League noen gang, og står med 12 poeng.

Nå skal de få teste seg mot et nyy storlag, nemlig Arsenal. Da må Marcos Silva være bedre til å organisere mannskapet sitt siden det fort kan bli travelt defensivt dersom Özil, Lacazette og Alexis stiller til start.

 

Lagets form (5 siste)

West Brom – Watford 2-2

Swansea – Watford 1-2

Watford – Manchester City 0-6

Southampton – Watford 0-2

Watford – Brighton 0-0

 

Skader/suspensjoner

Isaac Success, Sebastian Prodl og Younes Kaboul er ute med skader for vertene. Andre carillo er usikker. Nathaniel Chalobah er trolig også ute for Marcos Silva sine menn.

 

Mulig Watford 11er – 4-2-3-1

Gomes, Kiko – Mariappa – Kabasele – Holebas, Doucouré – Capoue, Gray – Cleverley – Richarlison, Deeney

 

Kampfakta

*Wenger har vunnet 8 av 10 kamper mot Watford som Arsenal manager.

*Arsenal er ubeseiret de syv siste kampene de har spilt.

*Watford har aldri holdt nullen mot Arsenal i en offisiell kamp.

*Marcos Silva sine menn står uten hjemmeseier denne sesongen.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl 18.30

We love you Arsenal!!!

Watford 2

Cleverley (90+2)
Deeney (71)

Arsenal 1

Mertesacker (39)