Nyttårskamp med løskrutt

Av: Joakim Rødven 31.12.17

En tam oppvisning endte med poengdeling i West Midlands.

Arsenal tok endelig en seier på bortebane mot Crystal Palace sist torsdag, men på årets siste dag ble det nok et skuffende utfall på fremmed gress denne sesongen.

I første omgang på The Hawthorns var det egentlig bare én nevneverdig Arsenal-sjanse, og det var et skudd som seilte godt over tverrliggeren til Ben Foster.

Heller ikke etter pause var det mye som lignet på fyrverkeri fra Arsenals side. Med litt hjelp av McClean klarte derimot Alexis Sanchez å skru inn et frispark med knappe sju minutter igjen å spille.

Fem minutter senere ble hellet derimot utlignet med et skikkelig uhell.

Tidligere Arsenal-back Kieran Gibbs var oppe i sin tidligere klubbs målfelt, og fra kloss hold ble ballen vippet opp i hånden til Calum Chambers. Dommer Mike Dean så da noe som han mente var en straffbar handling - og pekte på 11-metersmerket.

Den sjansen tok Ray Rodriguez godt vare på, og satte inn straffesparket kontrollert forbi Petr Cech - som da har sluppet inn 14 strake straffespark i sin tid i Arsenal. Sist gang han reddet en straffe var for øvrig mot MK Maribor 21. oktober 2014 mens han fremdeles spilte for Chelsea.

Arsenal fikk dermed bare med seg det ene poenget fra West Bromwich, som er to poeng for lite.

Å ta igjen Pep Guardiolas Man City er nok en utopi, men skal Arsenal klare å hale innpå sjiktet bak (Chelsea, Man Utd og Liverpool), må de poengene her innkasseres. 

West Bromwich Albion 1

Rodriguez (89)

Arsenal 1

Sanchez (83)