Før kampen: West Brom (B)

Av: Nicolay Hagen 31.12.17

Jubilanten Arsene Wenger ønsker seg tre poeng i jubileumsgave, og tre poeng for å holde kontakt med topp 4 i det vi går inn i 2018.

Arsenal

Kampen mot Crystal Palace ble en klassisk Arsenal kamp. I første omgang var det spill mot ett mål, og Wenger sine menn gjorde det de ofte gjør, spille fantastisk fotball. Skhodran Mustafi sendte Arsenal i føringen, og 1-0 til The Gunners var altså stillingen til pause.

Men på typisk Arsenal vis greide de å slippe motstanderen inn i kampen, og Andros Townsend utliknet tidlig i 2. omgang. Heldigvis sikret Alexis Sanchez seier 3-2 med to scoringer, og tre ekstremt viktige poeng var i boks.

Kampen mot West Brom er spesiell på flere måter. For det første vil det bli vår manager sin kamp nummer 811 i Premier League, som gjør han til den manageren med flest kamper i Premier League. En fantastisk prestasjon, og det fortjener han en stor hyllest for!

For det andre så kan kampen bli Alexis Sanchez og Mesut Özil sin siste kamp i Arsenal trøyen. Særlig rundt førstnevnte er det store spekulasjoner, og det går rykter om at han kan forlate klubben allerede i januar. Arsenal fansen håper selvfølgelig at begge to blir, men de fleste har gitt opp å beholde Sanchez.

Overgangsvinduet åpner i morgen, og det snakkes om signeringer. N´Zonzi fra Sevilla ryktes inn, det samme gjør Riyad Mahrez. Begge to ville vært gode signeringer, og alt tyder på at Arsenal forbereder seg på et liv uten Alexis. Den chilenske magikeren har gitt oss mange store øyeblikk, men kanskje tiden er inne nå for å si adjø.

Dagens kamp mot Alan Pardew sitt West Brom er som alltid, veldig viktig. United tapte poeng i går, og med seier i dag vil vi kun være 1 poeng bak fjerdeplassen, og 4 poeng bak andreplassen. Bak suverene City er det fortsatt veldig jevnt.

 

Lagets form (5 siste)

Crystal Palace – Arsenal 2-3

Arsenal – Liverpool 3-3

Arsenal – West Ham 1-0

Arsenal – Newcastle 1-0

West Ham – Arsenal 0-0

 

Skader/suspensjoner

Cazorla, Monreal, Ramsey og Giroud mister kampen.

 

Laget

Det er kun dager til Arsenal skal møte Chelsea. Derfor tror jeg vi vil se noen rotasjoner på laget inn mot denne kampen. Wenger spilte med tre bak mot Palace, så han viser nå at han kan variere med formasjoner, noe som gjør det vanskelig å spå hva han velger.

Jeg tar utgangspunkt i at vi starter i en 3-4-3.

Petr Cech står nok i mål, den er sikker. Koscielny og Mustafi starter, mens Holding muligens kan erstatte Chambers. Bellerin har spilt alle minutter i ligaen, og bør vel kanskje få seg en hvil nå. Debuchy kan fort la spanjolen få en pust i bakken, i forkant av Chelsea kampen, men jeg tror Wenger vil være sikker på å vinne denne, og starter med Bellerin.

Sead Kolasinac var tilbake på laget sist, og i 3-4-3 så starter nok han på venstre vingback. Wilshere og Xhaka var gode mot Palace, og fortsetter sentralt. Coquelin og Elneny er alternativer her, som fort kan starte.

Alexis Sanchez som fort kan forlate klubben de nærmeste dagene, tror jeg starter i dag. Wenger vil nok bruke han, så lenge han er klubbens eiendom. Lacazette tror jeg fortsetter, det samme gjør nok Mesut Özil. Welbeck og Iwobi er to rotasjonsalternativer som kan gi en av de tre faste hvile.

 

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Chambers – Mustafi – Koscielny, Bellerin – Xhaka – Wilshere – Kolsinac, Özil – Lacazette – Alexis.

Innbyttere: Ospina. Holding, Maitland-Niles, Coquelin, Walcott, Iwobi, Welbeck.

 

West Brom

The Baggies har hatt en svært svak sesong. Med kun to fattige seiere ligger laget plassert helt sist på tabellen. Etter 2-2 kampen mot Newcastle i slutten av november måtte Tony Pulis ta hatten sin, og finne seg en ny arbeidsgiver. Mannen som har vært en garantist for å unngå nedrykk, fikk altså fyken, og inn kom danseløven Alan Pardew.

Det har ikke blitt en umiddelbar suksess. Pardew er fortsatt uten seier som West Brom manager, og har kun tatt 3 poeng på sine første seks kamper.

Med andre ord er det er lag som er blottet for selvtillit som møter Arsenal på nyttårsaften. Men det er også et lag som knuste Arsenal 3-1 på denne banen i vår, og det var en av kampen som til slutt førte til at vi ramlet utenfor topp 4. Borte mot West Brom er aldri enkelt, uansett hvem som er manager for The Baggies.

Spillere som Phillips, Rodriguez og ikke minst en skadefri Rondon vil kunne skape trøbbel for Arsenal. Ahmed Hegazy, Johnny Evans og Craig Dawson er livsfarlige på dødball, mens det blir et hyggelig gjensyn med Arsenal gutten Kieran Gibbs, som opererer på West Brom sin venstreback.

 

Lagets form (5 siste)

West Brom – Everton 0-0

Stoke – West Brom 3-1

West Brom – Manchester United 1-2

Liverpool – West Brom 0-0

Swansea – West Brom 1-0

 

Skader/suspensjoner

Nacer Chadli og James Morrison er begge ute med skade. Salomon Rondon er usikker.

 

Mulig West Brom 11er – 4-4-2

Foster, Dawson – Evans – Hegazy – Gibbs, Phillips – Livermore – Barry – Brunt, Rodriguez – Rondon.

 

Kampfakta

*West Brom har vunnet sine to siste hjemmekamper i ligaen mot Arsenal.

*Arsenal har scoret i alle deres 23 Premier League kamper mot West Brom.

*Denne kampen vil bli Arsene Wenger sin Premier League kamp nummer 811. Dermed trer han forbi Alex Ferguson, og blir manageren med flest kamper i Premier League. Vi gratulerer!

*Alan Pardew har ikke slått Arsenal på de 12 siste forsøkene.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 17.30.

 

We love you Arsenal, we do!