Før kampen: Crystal Palace (B)

Av: Nicolay Hagen 28.12.17

Torsdag kveld er Arsenal tilbake på Selhurst Park, for å revansjere det ydmykende 3-0 tapet på samme bane mot Crystal Palace forrige sesong.

Som ventet ble Liverpool kampen et fyrverkeri av en fotballkamp. Den første omgangen var det spill mot ett mål, og det var hjemmelaget Arsenal som ble kjørt av raske Liverpool angripere. Heldigvis for vår del så var ikke Salah, Mané og Firmino effektive nok, og det sto kun 1-0 til pause.

Salah økte til 2-0 like etter pause, før Arsenal svarte med Alexis og Granit Xhaka. 3-2 scoringen til Mesut Özil var av høy klasse, og fansen øynet seieren. Det var helt frem til Petr Cech, som ellers hadde spilt en god kamp, ikke maktet å holde Firmino sitt skudd ute av målet. Kampen endte da 3-3.

Til tross for scoring var Granit Xhaka en av de svakeste på banen, og jeg er overrasket dersom ikke Arsenal har et nytt midtbaneanker i løpet av januar. Jack Wilshere viste for øvrig at han nærmer seg toppformen, og har virkelig sett pigg ut.

United tapte poeng denne runden, så kampen mot Palace blir ekstremt viktig. Den kampen må vinnes, og det på en bane Arsenal tapte hele 3-0 forrige sesong.

Skader/suspensjoner

Olivier Giroud, Nacho Monreal og Aaron Ramsey er alle skadet, og mister kveldens kamp.

Laget

Det er mye kamper denne perioden, så det blir nok en del rotasjon.

Cech står i mål, den tror jeg er ganske sikker. Bellerin og Koscielny fortsetter nok fra Liverpool matchen, mens jeg tror Mustafi og Kolasinac kommer inn.

Sentral på midtbanen danner Xhaka og Wilshere duoen, til tross for at førstnevnte har hatt mildt sagt varierende prestasjoner denne sesongen.

Alexis starter på venstrekanten, med Mesut Özil i midten. På høyre står det mellom Welbeck og Iwobi, og siden Iwobi har startet de siste kampene, tror jeg Welbeck får muligheten nå. Lacazette starter selvsagt som spiss.

Mulig Arsenal 11er – 4-2-3-1

Cech, Bellerin – Mustafi – Koscielny – Kolasinac, Xhaka – Wilshere, Welbeck – Özil – Alexis, Lacazette.

Innbyttere: Ospina, Holding, Coquelin, Elneny, Maitland Niles, Walcott, Iwobi.

Crystal Palace

Crystal Palace hadde en rekord dårlig Premier League start denne sesongen. Etter syv spilte kamper hadde laget tapt alle kampene, sluppet inn 17 mål, og scoret 0. Dette endte med at Frank De Boer fikk sparken tidlig, og Roy Hodgson kom inn.

I runde 8 tok Palace sin første seier, og det over regjerende mester Chelsea, med seier 2-1. Etter det har Palace plukket jevnt og trutt med poeng, og har klatret fra 20. plass til 16. plass.

Mye av dette skal Wilfried Zaha ha æren for. Ivorianeren ble skadet mot Huddersfield i åpningskampen, og var ute frem til runde 8, da han kom tilbake med et smell og senket Chelsea. Den tidligere Manchester United-spilleren er ekstremt viktig for Palace, og er deres klart viktigste og beste spiller.

Roy Hodgson som mange hadde avskrevet som manager har slått tilbake. Den gamle ringreven har vist at han fortsatt kan gjøre fotballag vanskelig å slå, og kan få til resultater i klubber som passer hans egen filosofi.

Swansea – Crystal Palace 1-1

Leicester – Crystal Palace 0-3

Crystal Palace – Watford 2-1

Crystal Palace – Bournemouth 2-2

West Brom – Crystal Palace 0-0

Mamadou Sakho er skadet, og Joel Ward er usikker.

Mulig Palace 11er – 4-4-2

Speroni, Kelly – Tomkins – Dan – Schlupp, Townsend – Cabaye – McArthur – Lofthus-Cheek, Benteke – Zaha.

Kampfakta

*Palace har vunnet kun én av de siste tolv hjemmekampene mot Arsenal i ligaen.

*Arsenal har kun unngått å score to ganger på de siste 19 kampene mot Crystal Palace. Sist det skjedde var 3-0 tapet på Selhurst Park forrige sesong.

*Palace er ubeseiret på sine seks siste hjemmekamper.

*Arsenal har kun vunnet to bortekamper i Premier League sesongen.