Før kampen: Bate Borisov (H)

Av: Nicolay Hagen 07.12.17

Gruppevinner Arsenal møter torsdag Bate som må vinne for å kunne avansere til neste runde i Europa League.

Arsenal

Kampen på lørdag har gjort dette til en tung uke. Resultatet var vanskelig å svelge. United sine mål er så enkle å avverge, at de fleste river seg i håret over det. 0-2 etter 11 minutter hadde nok de færreste sett for seg.

Men angrepsspillet som leveres er på et høyt nivå. Alexandre Lacazette og Mesut Özil spilte fotball på et helt annet nivå utpå den banen, og satte opp den ene lekre kombinasjonen etter den andre. Når David De Gea bestemmer seg for å vise at han er verdens beste keeper, så ble resultatet dessverre vippet i United sitt favør.

Vanskelig å være positiv etter det tapet, men å spille en så god fotball mot laget som skal være det beste laget defensivt i hele ligaen, er veldig positivt. Hadde den kampen blitt spilt 100 ganger til, hadde Arsenal vunnet 98 av dem. Nå handler det om å gjenskape dette, og påbegynne en ny seiersrekke i Premier League.

Først er det Bate Borisov i kveld. Alle Premier League lagene vant sin gruppe i Champions League, og nå har Arsenal allerede sikret seg gruppeseieren i gruppe H i Europa League. Kampen i kveld mot Bate blir bare en kamp der det handler om å ikke få noen skader. Neste uke byr på tre kamper på seks dager, og det skal spilles seks kamper i desember. Så nå blir det et voldsomt kjør, som fort kan være definerende for Wenger og co sin sesong.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Manchester United 1-3

Arsenal – Huddersfield 5-0

Burnley – Arsenal 0-1

Köln – Arsenal 1-0

Arsenal – Tottenham 2-0

 

Skader/suspensjoner

Cazorla er fortsatt ute. Mustafi fikk seg en smell mot United, og mister kampen.

 

Laget

Desember er den tøffeste måneden i sesongen, og vi har allerede vunnet gruppen. Derfor kommer laget til å se ut som det har sett ut tidligere i Europa League. Bestående av unggutter og spillere som trenger matchtrening.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Ospina, Debuchy – Mertesacker – Holding, Chambers – Coquelin – Wilshere – Maitland-Niles, Walcott – Giroud – Welbeck.

Innbyttere:  Macey, Iwobi, Akpom, Nelson, Nketiah, Elneny, Willock.

 

Bate Borisov

Møte i Hviterussland ga Arsenal en 4-2 seier mot våre Hviterussiske venner. Senere i gruppespillet har Bate spilt uavgjort mot Røde Stjerne både hjemme og borte, mens de slo Köln hjemme på Borisov Arena.

Utgangspunktet for laget som nylig sikret seriemesterskapet i hjemlig liga er enkelt. De må vinne, mens Köln og Røde Stjerne må dele poengene. Da vil Bate få 8 poeng, mens de to andre lagene vil få 7 poeng. Arsenal er som sagt gruppevinner allerede, og kan slippe skuldrene ned og kun fokusere på å spille god fotball.

 

Lagets form (5 siste)

Gorodeya – Bate 3-3

Bate – Røde Stjerne 0-0

Bate – Neman Grodno 3-1

Torpedo Zhodino – Bate 2-4

Köln – Bate 5-2

 

Mulig Bate 11er – 4-2-3-1

Scherbitski, Rios – Buljat – Milunovic – Plyakov, Dragun – Volodko, Gordeichuk – Ivanic – Stasevich, Rodionov.

 

Kampakta

*Med seier vil Arsenal nå 13 poeng, som er en tangering av den høyeste poengscoren i gruppespillet i Europa League, for et engelsk lag.

*Bate har kun vunnet to av deres siste 24 bortekamper i en Europeisk turnering.

*De siste 26 kampene på bortebane i Europa har de kun holdt nullen to ganger.

* Bate spiller Alexei Rios har tre assist i Europa League denne sesongen. Kun Holzhauser på Austria Wien og Sociedad sin Sergio Canales har flere.

 

TV

Kampen vises på Eurosport 1.

Avspark er 21.05.

 

We're by far the greatest team,

The world has ever seen....

Arsenal 6

Debuchy (11)
Walcott (37)
Wilshere (43)
Polyakov (SM 51)
Giroud (64)
Elneny (74)

FC BATE Borisov 0