En ellevill julefortelling

Av: Joakim Rødven 23.12.17

Førjulskampen mellom Arsenal og Liverpool ble nok et oppgjør for historiebøkene.

Jürgen Klopp har vist seg å være en vanskelig motstander for Arsène Wenger. Siden Klopp tok over klubben fra Merseyside har Arsenal ikke maktet å slå dem i serien, og står etter fredagens kamp med svimlende 27 mål på bare fem oppgjør seg imellom.

Av de kampene har to endt uavgjort, mens de resterende tre kampene har endt med to stygge tap (3-1 og 4-0) og et knepent 4-3-tap i fjorårets serieåpning.

Mål ble det også når de barket sammen fredag kveld.

Arsenal så pigge ut de første 5-10 minuttene, men så stoppet det helt opp. Liverpool spilte seg mer og mer inn i kampen, og etter halvspilt 1. omgang sneik Philippe Coutinho seg fri og nikket ballen i en elegang bue over Petr Cech.

1-0 holdt seg også til pause, til pipekonsert fra hjemmefansen.

Da måtte Arsenal opp og frem etter pause, men en ustoppelig Mohamed Salah skrudde inn (ved god hjelp av leggen til innbytter Shkodran Mustafi) og forbi Cech.

Det skulle bli starten på fire helt elleville minutter på Emirates.

Like etter stanget Alexis Sanchez inn 1-2 for The Gunners etter et perfekt innlegg fra Hector Bellerin, før et langskudd av Granit Xhaka ble slått inn i eget mål av en fortumlet Simon Mignolet.

Og snuoperasjonen var komplett bare tre og et halvt minutt etter Arsenals første scoring; raske kombinasjoner gjorde at Mesut Özil fikk fyrt av et skudd fra kloss hold. Tyskeren lot delikatessene herske, og loppet frekt over Liverpool-keeperen. 3-2!

Totalt tok seansen fra Liverpools andre til Arsenals siste bare 4 minutter og 10 sekunder, et eneste stort julemirakel.

Dessverre skulle ikke ledelsen holde helt hjem.

På en tilsynelatende glatt bane mistet Alexis fotfestet på veg fremover, og ballen endte opp i føttene til Salah. Via Emre Can fikk målfarlige Roberto Firmino ballen, som måtte tvinge frem en redning fra Cech. Dessverre gikk returen i en bue inn i hans eget mål.

Det endte dermed med en broderlig fordeling av poengene, som må sies å være helt greit slik kampen utviklet seg. Det er leit å se tre poeng glippe etter å ha hatt en så magisk opphenting, men truth be told var Arsenal svært heldige som «bare» lå under 1-0 midtveis.

Nå venter flere dagers hvile, før Crystal Palace venter 28. desember. God jul!