Overraskende trekk fra Wenger sikret 3 poeng.

Av: Jostein Solstad 23.04.17

For første gang på nesten 20 år så spilte Wenger med en trebacks-linje, det fungerte og sikret 3 poeng mot Middlesbrough.

Da laget til Arsenal ble kjent så inneholdt startoppstillingen Koscielny, Gabriel og Holding. Hva i alle dager, har Wenger endret formasjon? Det var min tanke, og sikkert en tanke mange fans delte med meg.

Når kampen ble sparket i gang så var det tydelig å se at Wenger stilte laget opp i en 3-4-3. Periodevis fungerte formasjonen bra, særlig tatt i betraktning at det sikkert ikke er lett for spillerne å tilpasse seg en helt ny formasjon helt plutselig.

Alexis Sanchez ga Arsenal ledelsen kun minutter før pause med et flott frispark oppe i vinkelen. Alvaro Negredo utlignet rett etter pause etter et fantastisk innlegg fra Stewart Downing. Negredo var på plass mellom Gabriel og Koscielny og kriget ballen i mål.

Etter dette hadde begge lagene muligheter til å gå opp i ledelsen. Nærmest var Middlesbrough med en astronomisk mulighet som tilfalt Ayala. Heldigvis for får del sørget oppofrende forsvarsspill for at det fortatt stod 1-1 på resultattavla snaue 20 minutter før slutt.

Det måtte tre prestasjoner av høy klasse til for å sikre Arsenal seieren. En lekker chip fra Alexis Sanchez inn i 16-meteren fant Aaron Ramsey som brystet ballen rolig ned til Mesut Özil. Tyskeren beholdt roen, og dunket inn 2-1.

Arsenal klarte å holde unna for det verste Middlesbrough trykket, og 3 deilige poeng var i boks da dommer Taylor blåste av. Topp 4 er fortsatt fjernt, men det viktigste å ta med seg fra denne kampen er selvtillit inn mot FA-cup møte med City. Det var også verdt å merke seg hvor blid Alexis Sanchez var etter kampslutt. Kanskje det lukter en ny kontrakt?