Før kampen: Manchester City

Av: Jostein Solstad 23.04.17

Det er klart for semifinale i FA-cupen for tredje år på de fire siste sesongene.

Arsenal

Overraskelsen for mange fans var stor da Wenger plutselig skiftet til en trebackslinje. Formasjonsendringen førte til en seier, noe som var veldig deilig. Det skal også sies at måten baklengsmålet scores på skal ikke skje mot en slik formasjon. Innlegg i mot skal være 3-4-3 sin sterkeste side, siden du da har 3 midtstoppere inne i boks.

Formasjonsendring eller ikke, nå er det duket for Wembley. Vi er i vår tredje semifinale på fire år, og vil med seier mot City ha mulighet til igjen å befeste vår posisjon som mestvinnende lag i FA-cupen.

Jeg blir dårlig av alle spørsmålstegn ende inn mot kampen. Hva er inngangen til Wenger? Hvilken formasjon stiller vi opp i? Kan vi slå et Manchester City med cup spesialisten Pep Guardiola ved roret? 

Særlig det med formasjon er jeg svært spent på. Det er fullstendig umulig å vite. Når plutselig Wenger velger å legge om til 3 bak, så kan fort John Carew sitte som statsminister neste dag. Det kom som lyn fra klar himmel, men jeg elsket det. 

Jeg tror jo Wenger fortsetter, og dersom han gjør det så må han endre seg. At han endrer formasjon er ihvertfall et lite tegn på at det finnes en mikroskopisk mulighet for at han gjør det. 

Chelsea er allerede klar for FA-cup finalen etter at de slo Tottenham 4-2 i går, så det er gode muligheter for et London derby i finalen. 

Håpet, spenningen, troen og gleden er der, nå håper jeg bare gutta gjør jobben. Come on lads!

 

Lagets form (5 siste) 

Middlesbrough - Arsenal 1-2

Crystal Palace - Arsenal 3-0

Arsenal - West Ham 3-0

Arsenal - Manchester City 2-2

West Bromwich - Arsenal 3-1

 

Skader/suspensjoner

Mustafi, Cazorla, Ospina og Lucas er ute med skader. Danny Welbeck er usikker. 

 

Laget

Bortimot umulig er det å spå om hva Wenger velger å gjøre. Det er tryggere å gå ut med den vanlige formasjonen, men de siste månedene så har det jo vært tydelig at den ikke har fungert. Jeg tror faktisk Wenger gambler, og igjen velger å gå ut med 3 bak igjen. 

Petr Cech vokter målet, og den bakre treeren med Gabriel, Koscielny og Holding står. På vingbackene så får vi Chamberlain og Monreal.

På den sentrale midtbanen så står nok Ramsey og Xhaka. Trioen foran er fryktelig sterk, uansett hvem som stiller. Jeg tror Özil og Sanchez får med seg Olivier Giroud. 

 

Mulig Arsenal XL (3-4-3)

Cech, Gabriel - Koscielny - Holding, Chamberlain - Ramsey - Xhaka - Monreal, Özil - Giroud - Sanchez. 

 

Innbyttere: Martinez, Gibbs, Walcott, Iwobi, Bellerin, Coquelin, Elneny. 

 

Manchester City

Bare noen uker etter 2-2 på Emirates så møtes igjen Guardiola og Wenger til dyst. 

Toppnivået til Manchester City er det ingenting å si på, det er skyhøyt. De har det samme problemet som Arsenal, bunnivået har vært lavt, og den defensive organiseringen har til tider sett ut til å ikke være til stedet i det hele tatt. 

Angående det defensive så er det et veldig stort pluss at kaptein Vincent Kompany er tilbake for de lyseblå. Det styrker det defensive betraktelig. Fremover så har de verdensklassespillere i Aguero, De Bruyne, Sané og Silva. Så det mangler ikke på kvalitet hos Manchester City. 

Guardiola har som jeg nevnte hatt mer fokus på det offensive enn det defensive, noe som er tydelig. Personlig så syntes jeg det er fantastisk. Om alle managere hadde vært dinosaurer og pragmatikere som Mourinho og Benitez, så hadde fotballen vært kjedelig. Managere som Klopp, Wenger og Guardiola som dyrker det offensive gir fotballen en herlig sjarm. Takk for det. 

Kampen spilles heldigvis på nøytral grunn, og Guardiola har ikke erfaring fra nøytral grunn i England. Det er fordel Wenger. Jeg er spent på den taktiske duellen, og ser fram til match. 

 

Lagets form (5 siste)

Southampton - Manchester City 0-3

Manchester City - Hull 3-1

Chelsea - Manchester City 2-1

Arsenal - Manchester City 2-2

Manchester City - Liverpool 1-1

 

Skader/suspensjoner

Stones og Sagna er usikre med skader. Gundogan er ute. 

 

Mulig Manchester City XL (4-2-3-1)

Caballero, Navas - Kompany - Otamendi - Clichy, Fernandinho - Toure, De Bruyne - Silva - Sané, Aguero. 

 

Kampfakta

* Dette er Arsenal sin 29. semifinale i FA-cupen. Ingen lag har spilt fler. 

* Sist gang Manchester City tapte en semifinale i FA-cupen var i 1932. Motstander? Arsenal. 

* Pep Guardiola har vunnet sin eneste og ene kamp på Wembley da hans Barcelona slo United i mesterligafinalen i 2011. 

* Alexis Sanchez har scoret 5 mål på sine 4 kamper på Wembley. 

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium 2. 

Avspark er kl. 16.00. 

Arsenal 1

(eet. 1)
Nacho Monreal (72)
Alexis Sanchez (101)

Manchester City 1

Sergio Aguero (62)